2008.01.17
A Shell a világ első számú ken">
 
Független kutatási eredmények szerint 2006-ban a Shell forgalmazta világszerte a legtöbb kenőanyagot - ez derül ki a Kline piackutató cég által kiadott jelentésből. Ugyanakkor a Shell kenőanyag üzletága megtartotta vezető szerepét a globálisan forgalmazott márkázott kenőanyagok kategóriájában is.

2006-ban a világ teljes kenőanyag értékesítésének 12%-át a Shell bonyolította le. Az év során a vállalat 5%-kal több kenőanyagot forgalmazott, mint 2005-ben és az értékesített mennyiség meghaladta a 4,5 millió tonnát, ami rekordforgalmat jelent az üzletág számára. Számos kulcsfontosságú piacon ért el növekedést a Shell Lubricants: Oroszországban, Kínában, illetve Ázsia és Európa bizonyos területein. Mindemellett fontos szerepet játszott az üzletág teljesítményében a Beijing Tongyi cégben tavaly októberben szerzett 75%-os stratégia részesedése is.

A világ legmegbízhatóbb márkái közül jó néhány a Shell Lubricantshez tartozik – például a Helix, a Rimula, a Tellus, a Pennzoil, a Quaker State és a Tongyi. Ezen termékeknek köszönhető, hogy a vásárlói lojalitás szempontjából a Shell az első helyre került a világ kenőanyag értékesítő vállalatai között.

A Shell kenőanyagokat a mintegy 70 keverőüzemből, 20 kenőzsír üzemből, valamint 10 alapolajat előállító üzemből álló hálózatban gyártják és több mint 300, a világ különböző pontjain működő disztribúciós létesítményen keresztül juttatják el a vásárlókhoz.

Kattintson ide a teljes hír letöltéséhez!

Vissza


 
     
Akciós termékek
Bitumen eltávolító
Műszerfal ápoló
Fékbetét
WD40 Univerzális spray
Gyujtógyertya

Legnépszerűbbek
LOCTITE tömítő
Olajadalék
Olajszűrő